Σε ποια χώρα της Ευρώπης εφευρέθηκε το 1912 η πραλίνα; Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα ο καφές σερβίρεται με κυβάκια τυριού; Ποια δεκαετία ξεκίνησε η μοριακή γαστρονομία; Τι χρώμα έχουν οι φακές μπελούγκα; Ποια τροφή είναι πιο πλούσια σε πρωτεΐνες; Σε ποιο νησί της Ελλάδας παράγεται το υψηλόβαθμο παραδοσιακό κρασί μαρουβάς; Πότε εφευρέθηκε η τσιχλόφουσκα; Σε ποιο νησί της Ελλάδας θα γευθούμε την ομελέτα φρουτάλια; Σε ποια περιοχή της Ιταλίας παρασκευάστηκε πρώτη φορά η πανακότα; Σε ποια χώρα της Ευρώπης παράγεται κόκκινο ρύζι;
Οι ερωτήσεις αυτές και πολλές άλλες που αφορούν τις ΓΕΥΣΕΙΣ περιέχονται σ’ αυτό το πρωτότυπο βιβλίο μαζί με τις απαντήσεις τους. Στις σελίδες του θα βρείτε συνολικά 500 ερωτήσεις τετραπλής επιλογής, οργανωμένες σε κουίζ των 10 ερωτήσεων το καθένα. Η επιλογή των ερωτήσεων και η οργάνωσή τους σε σύντομα κουίζ έγινε με στόχο το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας να αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα, χρήσιμη και συνάμα ευχάριστη συντροφιά στην καθημερινή ανάπαυλα, στις διακοπές, στα ταξίδια. Μαζί με τους φίλους ή την οικογένειά σας θα ανακαλέσετε γνώσεις, θα αποκτήσετε νέες, θα «αναμετρηθείτε» με τους άλλους και με τον εαυτό σας και, το κυριότερο, θα αξιοποιήσετε τον ελεύθερο χρόνο σας συνδυάζοντας τη γνώση με τη διασκέδαση.